2 en 3 maart 2013: Mind the Book

Mind the BookVoor de derde keer zal deSingel tal van binnen- en buitenlandse auteurs uitnodigen voor lezingen en gesprekken in het kader van Mind the Book.

Een kleine greep uit het aanbod:

Op zaterdag 2 maart gaat Jan Balliauw, bekend van zijn verslaggeving over Rusland, een gesprek aan met Orlando Figes, auteur van o.a. Tragedie van een volk. De Russische Revolutie 1891-1924 (1996), Natasja’s Dans. Een culturele geschiedenis van Rusland (2002) en Fluisteraars. Leven onder Stalin (2007) en De Krimoorlog. De Vernedering van Rusland (2010).

Op dezelfde dag zal Alma De Walsche van het tijdschrift MO* praten over duurzaamheid met de Nederlandse wetenschapper Louise O. Fresco, auteur van Hamburgers in het paradijs. Voedsel in tijden van schaarste en overvloed (2012). Haar memorabele TED-lezing blijft een aanrader.

Op zondag 3 maart worden Nir Baram en Hassnae Bouazza het podium opgestuurd voor een gesprek over Het Midden-Oosten en engagement. Nir Baram wordt gezien als het grootste literaire talent van Israël. Hij maakte internationaal indruk met zijn derde roman, Goede mensen, een boek dat zich tegelijk afspeelt in Berlijn en Leningrad in 1938. Baram neemt ook politiek stelling: hij tekende samen met Amoz Oz een petitie tegen de oorlog in Gaza. Journaliste en schrijfster Hassnae Bouazza schreef recent een boek over gewone mensen in de Arabische wereld en hun verlangens: Arabieren kijken.

Verder is er een breedgeschakeerde kwaliteitsboekenwinkel met, naast de werken van de aanwezige auteurs, een groot aanbod van boeken gelieerd aan de actualiteit en de festivalthema’s. Non-fictie, fictie, poëzie, graphic novel, … op een centrale locatie in het festival.

Wanneer: zaterdag 2 en zondag 3 maart 2013, van 11.00u tot 20.00u.
Waar: deSingel, Antwerpen

Meer informatie over dag 1 en dag 2.